Onze Spaanse droom

Toen we ons in oktober 2008 inschreven voor het TV programma de Spaanse droom, hadden we nooit gedacht dat we rond kerst 2009 onze koffers aan het pakken zouden zijn. Je verwacht niet dat je uit 350 inschrijvingen geselecteerd wordt als een van de deelnemers laat staan dat je als winnaars uit de bus komt.

De redenen voor ons om deel te nemen aan het programma waren divers. Op de eerste plaats de lang gekoesterde droom van Uko om een nieuw bestaan op te bouwen in het warme en vriendelijke Spanje. Uko, van origine landbouwkundig ingenieur, had tijdens een aantal irrigatieprojecten al mogen proeven van de Andalusische sfeer en werd in deze periode verliefd op het land, de cultuur en de mensen.
 
Ik stond heel wat sceptischer tegenover de verhuizing naar een ander land. Echter, ik begon me langzaam maar zeker ook steeds meer te ergeren aan de haastige sfeer die zich van Nederland meester maakt, het gebrek aan tijd en de eeuwige files. We wilden de stress en het stramien dat elk tweeverdienersgezin met jonge kinderen kent doorbreken. Dit in de hoop terug een frisse kijk op het leven te krijgen en al het materiële wat meer te kunnen relativeren.
 
De deelname aan het programma zagen we dan ook als een “once in a lifetime” avontuur. Terugkijkend op de opnameperiode van het programma kunnen we zeggen dat het, ondanks dat het emotioneel en fysiek heel zwaar was, toch een fantastische ervaring was die we niet hadden willen missen.
 
We weten zeker dat de vriendschappen die in het huis ontstaan zijn met de tijd niet zullen verwateren, we dragen de andere deelnemers een warm hart toe.
 
Saludos carinosos, 
 
Uko en Lieve